divendres, 23 de desembre del 2011

CAL TOCAR LES FESTES?

EDITORIAL
Comencem el BPT d’aquesta setmana parlant sobre algunes idees del nou president del govern central espanyol, l’Excm. Sr. Mariano Rajoy Brey. Una de les decisions que ha posat sobre la taula és el de passar els festius a dilluns “excepto en fiestas de arraigo social”.

Primer dilema. Què entenen a Madrid com “arraigo social”? Per exemple, si l’11 de setembre cau en dimarts haurem de celebrar la Diada Nacional el 10 de setembre? I la Diada de la Mare de Déu del Pilar és prou “arraigada” a Catalunya per celebrar-la quan toca independentment del dia de la setmana?

Segon dilema. Com podria ser la Festa Major de Montblanc a partir de l’any vinent? Us imagineu celebrar la festa els dies 4, 5 i 6 de setembre, per exemple? Quan veuríem els Gegants?

Tercer dilema. Quants dies (més aviat nits) de festa ens perdríem? Com afectaria això al sector de l’oci nocturn? I a nosaltres? Imagineu-vos que sortiu divendres amb les piles carregades ‘a tope’. L’endemà dissabte ja costa una mica més activar-se, tot i que depenent de la companyia, la festa poc resultar fins i tot millor que la del divendres. Ara, ens imaginem que dilluns és festa i, per tant, diumenge a la nit toca sortir. Uf? Estic cansat! Em fa mal tot! La mama no em deix!... Qualsevol excusa podria ser bona per a aquells que no aguanten el ritme. En canvi, aquestes situacions no passen quan el dia festiu és en dimarts ja que així pots sortir el divendres i dissabte, el diumenge es descansa i el dilluns a la nit es torna a gaudir al màxim aprofitant tots els instants d’una nit amb bona companyia.

Si el que volen és unificar festius, des de BPT donem una nova idea per als senyors del Partido Popular; els xinesos no canvien les festes, canvien els caps de setmana! Sí, tal i com ho sentiu. Si un festiu no cau en dilluns o divendres, mouen el dissabte i el diumenge! Imagineu-vos que el 15 d’agost caigués en dimecres, doncs aquella setmana el cap de setmana seria el dilluns 13 i el dimarts 14 d’agost. És a dir, seria com si féssim dilluns 6, dimarts 7, dimecres 8, dijous 9, divendres 10, dia 11? És dissabte però es faria horari de dilluns, el dia 12 és diumenge però es faria horari de dimarts. D’aquesta manera, el dia 13, que seria dilluns, en realitat faríem l’horari de dissabte i el 14 el faríem com un diumenge quan hauria de ser dimarts, dimecres 15 (festiu), dijous 16 i continuant.

Què s’aconsegueix amb això? Tenir el dia festiu ‘quan toca’ i moure el cap de setmana que –normalment– ni ens va ni ens ve. Qui ho hauria de dir que els xinesos ens haurien d’ensenyar a fer festes... Ells sí que hi entenen d’”arraigo social”. En fi, hostes vingueren que de casa ens tragueren!

FRASE DE LA SETMANA
Aquesta setmana, us diem una frase del poeta anglès del segle XVI Thomas Tusser, tot i que una mica versionada:
<< No importa els badalls que facis abans de sortir a la nit.
Sinó els somriures que facis l’endemà al matí >>