divendres, 25 de novembre del 2011

ANY NOU, VIDA NOVA?



EDITORIAL
Comencem el BPT d’aquesta setmana parlant del calendari. Els cristians anem per l’any 2011 però també hi ha qui compta en altres anys: els armenis són al 1460, els xinesos són al 4708, els jueus són al 5772, els hindús són al 5113 i els musulmans són al 1433. A què treu cap tot això? Doncs que han començat a publicitar-se les típiques festes de Cap d’Any d’enguany. Per si no us n’havien adonat, queda 1 mes! Això ja ho tenim aquí!

Els caps d’anys tots són diferents i n’hi ha per a tots els gustos. Hi ha aquells que se’l passen a casa amb la família o hi ha qui va a sopar amb els amics. I després? Festa multitudinària o pub tranquil•let? Pit o cuixa? Botellón o barra? Parlar del Cap d’Any a Montblanc és, des de fa una dècada, parlar de la festa de Barjaula. Una festa que malgrat el pas dels anys ha esdevingut tot un referent, potser vingut a menys els últims temps. Sigui com sigui, han començat a circular rumors per la Vila Ducal que aquest any no hi haurà festa de benvinguda de l’any a Sant Francesc. Per les obres? Per la crisi? Per l’Associació Medieval? Per les retallades? Pel PP? Són moltes les preguntes que ens fem quan preparem una nit com aquesta, i no hi ha una resposta correcta. Així que, des de BPT, només us donem un consell: passi el que passi amb els barjaules; divertiu-vos, tingueu seny i feu una festa sana!

Per acabar, deixeu-me comentar que aquest any celebrarem el Cap d’Any 2012. Sí, sembla obvi, però hi ha algunes discoteques que ja porten diversos anys fent el mateix error i que segur que per d’aquí un mes ens sorprendran de nou amb la seva festa de Cap d’Any 2011. Hi ha qui no aprèn!

Però abans de Cap d’Any, ens queda tot un món per sortir de festa i disfrutar de la màgia de les nits de tardor de les nostres terres...

FRASE DE LA SETMANA
Aquesta setmana, la frase és una genialitat del respectable Mahatma Gandhi. Diu així:
<< Tot i que la veritat estigui en minoria, continua sent la veritat >>