dijous, 10 de maig del 2012

MONTBLANC EN FESTES


Comencem el BPT d’aquesta setmana parlant de les Festes de Sant Maties de Montblanc. Perquè... per si no ho sabíeu, aquest cap de setmana és la Festa Major petita de la Vila Ducal. Doncs aquesta festa tan nostrada, sembla que el Consistori actual ha decidit carregar-se-la. Com s’entén sinó, que no hi hagin cartells penjats? Ni una trista propaganda, ni un anunci a la ràdio, ni un escrit al Nova Conca, ni tan sols un esdeveniment al Facebook! En els últims anys, ja es veia que la Setmana Medieval havia deixat ferida de mort a la Festa Major petita però des de l’Ajuntament han estocat la rematada final, tal com Sant Jordi amb el drac dels 4 elements.

Algunes preguntes que em sorgeixen: Com pot ser que en la teòrica festa major petita del municipi no hi hagi ni un sol acte per al jovent!!??? Cap concert?? Cap disco mòbil?? Sempre s’ha dit que la vila és un exemple de participació juvenil. Gairebé tothom està integrat en una entitat o altra de Montblanc. Però mirem només les que han organitzat festes nocturnes en els últims deu anys: Comissió de Festes, Barjaula, Torraires, Carro pel Pedregal i els Conca Askatu. Les dues últimes entitats ja no hi són i els Torraires tenen altres preocupacions que no pas anar fent festes. Però, i les dues primeres? Què ha fet la Comissió de Festes de Montblanc per les Festes de Sant Maties? Organitzar el ball del Casal Montblanquí? Potser s’hauria de canviar alguna cosa, no? I què ha fet el grup de joves? Què ha fet una entitat amb més de 700 socis? I us sona el CMJM? És el Consell Municipal de Joventut de Montblanc. On és el Consell Municipal de Joventut de Montblanc?

Bé, ara tampoc que cal en fem sang de tot això, només que els dirigents del poble haurien de reflexionar sobre cap on es vol anar i, sobretot, qui ho ha de decidir. Per cert, voldria, per acabar aquesta introducció, donar les gràcies a l’Ajuntament per la bona idea de fer buscar les atraccions als nens de Montblanc, d’aquesta manera coneixeran més el seu poble i de ben segur, que alguns passaran per carrers on no havien estat mai. S’accepten apostes; i l’any que ve, les atraccions seran darrere la Serra o passat el QDQ?

FRASE DE LA SETMANA
Aquesta setmana, la frase és anònima i pertany a una pintada a la façana d’una casa abandonada. El grafiti resava així:
"Abans tenia dubtes. Ara, no ho sé"