dijous, 31 de maig del 2012

ESPERANT L'ESTIU

Comencem el BPT d’aquesta setmana parlant del mes de maig, que ja se’ns acaba. El maig montblanquí tanca el que podríem anomenar com “època d’atapeïment de festes a la Vila Ducal”. I és que anem enllaçant la Setmana Santa, amb la Setmana Medieval i les Festes de Sant Maties –veurem fins quan duren aquestes últimes–. És una etapa de l’any en la que estem cansats, ens esgotem de tants assajos, festes, commemoracions, feines aquí, allò pendent d’allà, etc, però és un temps que quan arriba el novembre, el fred, i mirem el calendari a l’abril, tots recordem amb nostàlgia i, perquè no dir-ho, una mica de mandra...


Sigui com sigui, la setmana que ve celebrarem la Diada del Corpus Christi i llavors sí, llavors ja donarem la benvinguda a l’estiu del 2012. Un estiu que –qui sap– potser serà l’estiu de la nostra vida, perquè cadascú de nosaltres té clar com es presenta aquest estiu però ningú coneix mai com s’acaba.

Donem doncs un calorós comiat al mes de maig i donem la benvinguda per fi al juny, a la caloreta, a la platja, als exàmens, als dies eternament llargs, a les terrassetes que es comencen a omplir als vespres, als xampús fresquets, a les sandàlies, a les vacances i, com no, a les festes majors! Visca l’estiu!

FRASE DE LA SETMANA
Aquesta setmana us portem una frase del filòsof Andy Pausch, una frase que aniria bé pensar cada nit abans de sortir de festa. Diu així:

“No podem canviar les cartes que ens han tocat, però encara hem de jugar la partida”